TillbudVästerås

Anläggare nära bli klämd av lastmaskin

En anläggare på ett byggföretag i Västerås var nära bli klämd mellan en lastmaskin och en betongvägg. Det framgår av en anmälan.

En lastmaskin skulle fylla massor mot en betongvägg. När hen gör det så sätter sig marken under maskinen. När det händer så är skopan nära att klämma fast en anläggare mot betongväggen. Ingen kom till skada men maskinföraren blev chockad och rädd. Maskinföraren hade kommunicerat till anläggare att hen inte skulle gå framför maskinen för av någon anläggning gick anläggaren ner ändå.

Åtgärder enligt företaget: Ingen informerade platsledningen när det hände. Informationen kom fram först mycket senare. Möte ska hållas med alla om vikten av att rapportera omgående och även diskutera händelsen och hur vi kan förhindra det i framtiden. Platschefen som skrev anmälan poängterar att alla måste ha bättre kommunikation/ögonkontakt mellan förare och anläggare och även ha ett större säkerhetsavstånd.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2019/007016.

Taggar
Back to top button
Close

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.