ArbetsplatsolyckorKöping/Arboga/Kungsör

Anmälan om sju skadade i Kungsör

Flera anställda i en butik i Kungsör var med om en otäck upplevelse då flera personer ska ha uppträtt hotfullt och även blivit fysiskt våldsamma.

Enligt anmälan skulle två personer betala i snabbkassan, varpå en av de anställda såg att de inte skannade alla varor och tryckte för avstämning. När en anställd kom för att genomföra avstämningen uppstod en diskussion där person ett inte ville betala för allt utan bara betala sina inslagna varor.

Situationen ska ha blivit hotfull och två anställda försökte släppa ut personerna via en grind. Hotfullheten övergick till ett måttat slag som missade den anställde då hen hann backa undan. Sedan uppstod en ”brottningsmatch” där den anställde lyckades sätta sig på person ett. Person nummer två sparkade då den anställde i huvudet och på armen. Person ett bad sin kompis hämta deras kompisar, varpå den andra anställda lyckades stänga entrédörrarna.

En kassörska ska nu ha tryckt på överfallslarmet och ringt polisen. Person två och två kompisar, försökte sparka sig in genom entrédörrarna men lyckades inte. Väktare och polis anlände och när de anställda skulle släppa in dem i butiken passar de tre personerna på att springa in för att frita person ett. Polisen ska då, enligt anmälan, ha brottat ner de tre personerna och använt pepparspray och handfängsel för att lugna ner situationen. Under hela denna period som uppskattningsvis var 20 minuter lång fanns det kunder kvar i butiken varav några hjälpte till. De anställda blev under hela händelseförloppet utsatta för grova hot och skador på en anställd med blåmärken och ömhet som ska ha dokumenterats av sjukvården.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2019/053476.

Taggar
Back to top button
Close

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.