ArbetsplatsolyckorVästerås

Anställd föll på återbruk – fick sy

En anställd på ett återbruk i Västerås föll och fick sy stygn i bakhuvudet. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Den anställde stod enligt anmälan på en trappa som sammankopplade markplan tillsammans med rampöverbyggnaden (rampen). Den anställde stod högst upp på det översta trappsteget och skulle gå till rampen. Den anställde valde att backa samtidigt som hen tänkte vända sig om, men missar då att det fanns en upphöjd kant mellan det översta trappsteget och rampen. Detta medförde att den anställde föll bakåt mot rampen och slog bakhuvudet i asfalten.

Den anställde fick ett synligt hack i huvudet men ingen blödning uppstod. Kollegor påkallade omgående ambulans via 112 varpå även polis kom ut till platsen. Den skadade anställde kördes in till sjukhuset där hen även blev förhörd av polis som ska ha upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka. Den skadade anställde kontrollerades och där det kunde konstateras att hen inte fått någon hjärnskakning. Däremot fick hen sy stygn i bakhuvudet samt lämna sjukhuset senare på kvällen.

För den fullständiga handlingen i detta ärende,
vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2020/005202.

Back to top button

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.