ArbetsplatsolyckorVästerås

Anställd förlorade medvetandet – flög ur truck

En anställd på ett lager i Västerås förlorande medvetandet under resa med truck. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Den anställde körde med en servicetruck i en transportgång när hen av oförklarliga skäl tappade medvetandet och även förmågan att kontrollera truckens fart och riktning. Trucken styrde in i änden på ett stellage där påkörningsskyddet som var monterat i golvet stoppade färden.

Vid stoppet flög den anställde ur trucken och landade på golvet framför. Vid just detta påkörningsskydd fanns inget stellage monterat och platsen var tom för att ge utrymme till ett brandskåp. Den anställde vaknade till medvetande först efter att hen hade landat på den tomma platsen.

Den anställde uppvisade inga tecken på fysisk skada, men gav ett förvirrat intryck. Hen togs om hand på platsen av andra kollegor som varit vittne till händelsen. De tillkallar även gruppchefer på plats som efter dialog med den anställde tog hen ur tjänst och skjutsade hen till hemmet.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2019/059523.

Taggar
Back to top button
Close

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.