ArbetsplatsolyckorVästerås

Anställd påkörd och fastklämd i en arbetsplatsolycka

En anställd blev påkörd och fastklämd efter att ha blivit påkörd av en truck på ett företag i Västerås. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Enligt anmälan backade en operatör ut med en motviktstruck från en produktionsyta där personen hade lämnat av en lång träpall. Två personer var på väg in till produktionsytan men när de såg att trucken var på väg ut så backade de undan från truckgången och ställde sig vid ett pallställ.

Enligt anmälan trodde personerna att trucken skulle backa ut åt motsatt håll. Operatören med motviktstrucken såg de båda och de hade ögonkontakt innan personen svängde runt. När hen backade runt pallstället så tog personen kurvan väldigt snävt och hen var nära att köra på den ena personen som hamnade mellan pallställ och truck. Den andra personen blev påkörd och fastklämd med knät mellan truck och en pall i pallstället.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2018/015212.

Back to top button

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.