SkyddsombudVästerås

Dålig mat arbetsmiljörisk tycker skyddsombud i Västerås

Ett skyddsombud som arbetar på ett hotell i Västerås har skickat en hänvändelse (6 6a) till Arbetsmiljöverket gällande maten i personalmatsalen.

Skyddsombudet skriver att det över tid varit problem med personalmaten som serverats trots flera skrivna tillbud sedan hotellet öppnade.

Enligt ombudet har personal blivit matförgiftade och blivit sjuka pga. allergier. Maten ska vara kall och salladsbuffén ska ibland stått framme i flera dagar. Vidare tar maten väldigt ofta slut för dem som jobbar kvällar och helger vilket gör att många då går utan mat under hela passet.

Enligt skyddsombudet ”struntar ledningen i riskerna och agerar inte tillräckligt”.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2019/016323.
Taggar
Back to top button

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker