Debatt/Insändare

Anna-Maria: Bästa jobbet utan tvekan

Internationella sjuksköterskedagen 2018

Idag är det den internationella sjuksköterskedagen. Anna-Maria Åhs arbetar som sjuksköterska i Region Västmanland.

Hur kommer det sig att du valde yrket sjuksköterska?
– Jag ville bli sjuksköterska för att hjälpa andra. Som sköterska har jag möjlighet att påverka människor i deras liv när de behöver hjälp som mest och även att finnas för de anhöriga. Det som lockade var just det att känna att jag gör skillnad varje dag och hoppas att det jag gör får någon annan att må lite bättre, eller känna sig lite tryggare.

Vad är det bästa med att vara sjuksköterska?
– Det bästa med mitt jobb är att få vara med i någon annans livsresa. Att få vara med när de mår som sämst för att sedan vara med under deras tillfrisknande, förhoppningsvis. Alla möten med människor och att få möta dem i en situation som de troligen aldrig skulle drabba dem och hjälpa dem på vägen. När jag jobbar på akuten är den bästa känslan när de insatser jag och teamet gjort, förbättrar en riktigt dålig patient, eller när ett samtal med en orolig person gör att de kan gå hem med lugn i kroppen och själen.

Vad är den största utmaningen med yrket?
– Den främsta utmaningen jag möter är känslan att inte räcka till. Jag ser alla patienter och oroliga anhöriga som väntar på hjälp, på provsvar eller besked. Men det finns inte tid ibland att stanna upp.

Hur är er arbetsmiljö?
– Arbetsmiljön är stundvis bullrig och stressig. Även om den inte är den bästa ibland så känns det alltid bra att gå till jobbet. Främst pga mina arbetskamrater. De är den bästa delen av min arbetsmiljö. Vi stöttar varandra när det blir svårt och tungt. Vi ser varandra och känner att vi kan prata med varandra om i princip allt. När man jobbar så nära inpå blir man rätt tajta och tar hand om varandra.

– Negativt är golvet på jobbet. Det är hårt att gå på men det går nog inte att göra så mycket åt det. Det måste vara hårt för att vi ska kunna rulla sängar, rullstolar, hjärt startare osv. Skulle dock aldrig vilja jobba någon annanstans.

– Det är det bästa jobbet utan tvekan.

Taggar
Back to top button
Close

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.