ArbetsplatsolyckorVästerås

Blev drabbad av tinnitus efter olycka

En anställd från ett företag i Västerås blev drabbad av tinnitus efter en olycka. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Vid en stenkross skulle den anställde och en kollega samt en ledsagare från uppdragsgivaren byta två brandsläckare. De ska enligt anmälan ha använt gul väst, hörselproppar och hörselkåpor. De gick ned för en trappa (med varsin brandsläckare i handen) som låg alldeles jämte stenkrossen. När den anställde som blev drabbad var jämte containern som fylldes på med stenbumlingar lastades det ned en stor skopa från en hjullastare precis då den drabbade passerade den tomma containern.

Det ska ha smällt till i containern av alla dessa stenbumlingar med påföljande tryckvåg som gjorde ”att det kändes som att hörselkåporna lyfte, det slog lock för öronen”. Efter en stund släppte locket för öronen något och ett svagt pipljud hördes.

Senare på kvällen släppte locket för öronen ytterligare och pipljudet blivit värre och har enligt anmälan låtit konstant sedan dess. Drabbad har varit i kontakt med vårdcentral för hörseltest som genomfördes med okej resultat och en remiss är skriven för utredning och information av tinnitus samt tips för lindring.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2019/027118.

Back to top button
Close

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.