TillbudVästerås

Busschaufför utsatt för kemikalie – fick svårt att andas

En busschaufför ska ha blivit utsatt för någon form av kemikalie under en resa. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Busschauffören körde en linje mot Skultuna under sista turen. När chauffören kom till en hållplats ska det ha kommit fram fyra ungdomar, där två av dem inte ville betala. Resursen var på plats och såg att chauffören och ungdomarna diskuterade, så de gick fram. När resursen kom fram visade kunden sina biljetter och bussen började rulla. Två av ungdomarna steg sedan av vid en hållplats. När chauffören kom till Åby busshållplats ska ungdomarna ha sprejat något i bussen.

Efter en stund började det svida i ögonen och halsen och chauffören började att hosta och fick tårar i ögonen och även den kvinnliga kunden som satt i mitten hostade. Chauffören stannade bussen och slog på varningsblinkers, öppnade alla dörrar och gick ut för att ta lite frisk luft. Väl ute blev chauffören orolig att ungdomarna skulle komma fram och sätta sig i förarstolen. Då bestämde sig chauffören att gå in igen och köra och bad den kvinnliga kunden att sätta sig längst fram.

Chauffören anropade trafikledningen och talade om att någon av kunderna hade sprejat något och att det sved i ögonen och i halsen. När bussen kom till Skultuna ändhållplats gick de två ungdomarna och den kvinnliga kunden av. Trafikledningen ringde och frågade hur det hade gått och om chauffören kunde köra bussen till garaget. Hen talade om att det sved i ögonen och i halsen och att hen hade lite svårt att andas. Trafikledningen bad chauffören att stanna vid närmsta hållplats, resursen kom och den ena körde bussen till garaget och den andra körde chauffören till akuten, där hen blev inlagd för observation.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2019/060063.

Taggar
Back to top button
Close

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.