Hallsta/SuraTillbud

Del av byggnad rasade – efter storm

JNS Mark från Surahammar har anmält ett tillbud till Arbetsmiljöverket. En del av en byggnad ska ha lyfts av en storm natten till fredagen den trettonde.

Stormen natten till Fredag den trettonde orsakade att stora delar av byggnaden rasade ihop. Enligt projektansvarig samt erfaren byggnadshandläggare på Kommunen måste en tromb har lyft södra gaveln rakt upp i luften och sedan flyttat den två meter söderut innan den hamnat på marken.

Detta konstateras pga att samtliga fästen i platten är hela och inga bultar är krökta vilket endast kan hända när väggen lyfts rakt upp. Detta har även dragit med sig alla takstolar som tippat och lagt sig upp och ner på övriga väggar. Ingen person var i närheten och kom till skada, utan endast materiella skador har inträffat. Kunnig personal samt polis har konstaterat att inga brott har begåtts. Och konstruktionen är korrekt uppförd, samt rätt säkrad mot hård vind.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2017/053185.

Taggar
Back to top button

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker