ArbetsplatsolyckorVästerås

Fot böjdes 90 grader – gick av

En anställd på ett lager i Västerås klämde sin fot så pass att den gick av. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Den anställde höll på att lasta en lastbil på utlastningsytan och flyttade burar med utlastningstrucken och råkade då backa baklänges in i en parkerad truck som en kollega ställt ifrån sig. Truckens gafflar var upphissade på grund av wellpappkartongen på gafflarna.

Truckplattan som personen stod på befann sig då på en lägre höjd än gafflarna på den parkerade trucken vilket gjorde att den anställde klämde foten mellan gafflarna och truckplattan. När foten klämdes böjdes den vid fotankeln i 90 grader och gick av. Den anställde var enligt anmälan väldigt smärtpåverkad och låg på golvet orörlig, men vid fullt medvetande under hela händelseförloppet. Ambulans och polis tillkallades och den anställde kördes till akutmottagningen i Västerås.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2019/035997.

Taggar
Back to top button
Close

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.