Kategorier
Nyheter

Gruppboende i Köping brann – personal rökskadades

En boende på ett gruppboende i Köping ska ha tänt eld på sin soffa varpå en brand utbröt i lägenheten och rökskadade personal. Det framgår av en anmälan.

Enligt anmälan ska en boende på ett gruppboende i Köping ha tänt eld på sin soffa i vardagsrummet vilket ska ha resulterat i att hela lägenheten börjat brinna. Den boende ska sedan ha uppsökt personalen och meddelat dem om vad hen hade gjort.

Personalen gick upp i hens lägenhet som då var helt övertänd och rök vällde ut i trapphuset. Inget brandlarm ska ha startat på boendet, men däremot hade larmet gått på angränsande äldreboende och den personalen hade i sin tur larmat brandkåren som kom inom kort efter det att personalen på boendet upptäckt branden.

Vid brandtillfället arbetade två personal varav en hade astma. Hen ska då ha andats in rök och fått mer besvär av astman med bland annat ökad trötthet.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2019/041352.