ArbetsplatsolyckorVästerås

Kastade kaffe på personal – som brännskadades

En patient på landstinget kastade kaffe i ansiktet på personal i Västerås. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

En patient ska ha blivit upprörd över en situation och en kollega anslöt då för att hjälpa till i situationen. Patienten ville gå ut på innergården för att röka – och med sig hade patienten en mugg med kaffe. Berörd personal gick ungefär två meter bakom patienten och tänkte informera den andra sidan av avdelningens personal om läget. När personalen gick bakom patienten vände sig patienten om och tog ett steg fram, sa okvädningsord samtidigt som patienten kastade kaffet i personalens ansikte som hamnade i personalens ögon.

Kaffet ska ha varit hett och det resulterade i att personalen inte kunde se och det stack i ögonen och personalen har sedan fått bekräftat att ögonen fått en brännskada. Läkningsprocessen kommer enligt anmälan att ta tid och innefatta olika salvor och bedövningsdroppar. Personalen kommer få använda salvor under oöverskådlig tid. Skadan har även medfört en kortare sjukskrivning. Personalen kommer få gå på många återbesök.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2019/019370.
Taggar
Back to top button

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker