TillbudVästerås

Kund uppträdde hotfullt på Apotek

Enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket ska en kund ha uppträtt hotfullt mot apotekspersonal i Västerås när hen ville ha medicin.

Enligt anmälan kom en kund kom in på Apoteket och ville hämta ut narkotiskt läkemedel. Hen hade två stycken tabletter kvar på receptet då hen vid en tidigare expedition fått en förpackning på 98 stycken fast receptet var på 100 stycken.

Nu ville hen dock ha dessa två tabletter och krävde att personalen skulle bryta en förpackning och ge kunden två stycken tabletter. Kunden började agera hotfullt då personalen sa att detta inte var möjligt, varpå personal från egenvården kom för att stötta farmaceuten. Kunden följde då efter henne och kom väldigt nära så personalen var tvungen att backa in bakom receptdisken. En annan kund på apoteket reste sig då och den hotfulla gick ifrån receptdisken. Ytterligare en kund på apoteket kontaktade polisen som kom till platsen, men då hade personen i fråga lugnat ned sig och lämnade apoteket tillsammans med polisen.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2018/051650.
Taggar
Back to top button

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker