Hallsta/SuraSkyddsombud

Skyddsombud larmar på arbetsplats i Hallsta

Ett huvudskyddsombud larmar om bristande arbetsmiljö på en arbetsplats i Hallstahammar. Det framgår av en begäran till Arbetsmiljöverket.

Skyddsombudet anser bland annat att arbetsplatsens utformning inte uppfylls då det inte finns tillräckligt med rum att utföra de olika arbetsmomenten. Skyddsombudet berättar även att arbetsplatsen inte kan ta emot klienter med funktionsnedsättning då det bara finns trappor för att ta sig till de olika våningarna i byggnaden.

Personalen ska, enligt begäran i dagsläget inte ha ett personalrum. De ska heller inte ha något privat utrymme att förvara sina privata kläder och har inga arbetskläder för att begränsa smittorisken. Personalen ska inte heller ha något omklädningsrum och inget värdeskåp att kunna förvara värdesaker i. Personalen har inget lunchrum och har ingen toalett i jourrummet som, enligt begäran ligger i anslutning till kontoret där det sker aktivitet dygnet runt.

– Vi befinner oss i en miljö där risk för smitta kan förekomma och att cigarettröklukt är vanligt, skriver ombudet i sin begäran.

Enhetschefen svarade bland annat att:

Arbetsplatsen är begränsad gällande utrymme vilket innebär att det är viktigt att planera verksamheten. Det ska enligt enhetschefen finnas möjlighet att stänga dörrarna till utrymmen där klienter befinner sig och inta sin lunch. Enhetschefen bedömer att personalen visst har ett personalrum. När det gäller omklädningsrummen skriver enhetschefen att arbetsuppgifterna inte bedöms som svettdrivande.

I begäran står det även att i den statsutredning som gjordes gällande arbetsplatsen avrådde tekniska förvaltningen ansvarig chef och politiker att inte starta någon verksamhet i lokalen eftersom det fanns många brister.
För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2019/009631.

Back to top button

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.