SkyddsombudVästerås

Skyddsombud larmar om hög arbetsbelastning

Ett regionalt skyddsombud från Hotell och restaurangfacket begär prövning om föreläggande eller förbud hos Arbetsmiljöverket efter att det kommit fram uppgifter om hög arbetsbelastning från kökspersonalen på Scandic i Västerås.

Skyddsombudet konstaterar att vid besök på företaget samt vid enskild kontakt med anställda fått information om att det förekommer tillbud samt ohälsosam arbetsbelastning på arbetsplatsen (arbetsbelastningen främst i köket) som inte rapporteras eller undersöks vidare, dels för bristande rutiner och dels på grund av obehag inför ledningens respons.

Arbetsgivaren har vid detta konstaterande erhållit begäran om undersökning och handlingsplan för åtgärder som inte genomförs snarast. Ingen handlingsplan eller motsvarande har erhållits från arbetsgivaren till dagens datum.

Då det ännu inte lett till något resultat, begär skyddsombudet med stöd av AML kap 6, 6a§ att Arbetsmiljöverket meddelar föreläggande eller förbud mot arbetsgivaren i syfte att förmå denne att vidtaga erforderliga åtgärder.

Taggar
Back to top button
Close

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.