Köping/Arboga/KungsörSkyddsombud

Uppdaterad: Skyddsombudsstopp på brandstationen i Köping

Ett skyddsombud ska ha lagt ett skyddsombudsstopp på brandstationen i Köping. Det framgår ur Arbetsmiljöverkets diarium.

I ett mail vidareutvecklar skyddsombudet sitt stopp med att ”det finns en omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares liv eller hälsa”, varpå skyddsombudet stoppar arbetet med motorkedjesågar i VMKFB, räddningstjänsten.

Bakgrunden ska enligt ombudet vara att det saknas riskbedömning för momentet, att det saknas formell utbildning, att det saknas återkommande och anpassad övningsverksamhet.

Länk till AFS 2012:1 hittar ni här.

En stationssamordnare skriver att Köpings räddningstjänst kommer att vara utbildade i april och att de ser över momentet i stort och kommer att samverka kring de åtgärder som behövs för att få till en gedigen plan/utbildningsinsats som krävs för att utföra motorsågning säkert. Om sågning behövs får man kontakta insatsledare för att begära resurs.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2019/019583.

Taggar
Back to top button
Close

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.