ArbetsplatsolyckorKöping/Arboga/Kungsör

Stökiga kunder intog butik i Köping

En butik i centrala Köping fick påhälsning av stökiga kunder under en öppning av butiken. Nu har handlaren anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.

Enligt anmälan skulle personalen öppna butiken vid 08:00 då flera kunder stod och väntade. Vid öppningen sa en  av de två personerna som verkade påverkade något till personalen och spottade på denne.

När butiken var öppen gick paret in i butiken, fortsatte att tjafsa och det slutade med att en av dem knuffade och rev en av de anställda och den andra försökte plocka med sig varor och började hota personalen.

Den andra anställda blev rädd och fick en blackout och låste dörrarna igen. När de båda fortsatte hota och skulle springa från platsen insåg dom att dom var fast. Polis tillkallades och överfallslarmet aktiverades. En av de båda trodde att en den tredje personalen som kommit till kassan för att hjälpa till har låsningsnyckel varpå hen blev attackerad, slagen och sparkad när hen låg ner.

Enligt anmälan hade resten av personalen nu insett faran med att dom alla är inlåsta och började evakuera kunderna från butiken via bakvägen. Poliserna övermannade en av dem och nästa polispatrull tog hand om killen som var kvar i entrén. Säkerhetsavdelningen kontaktades och krishantering kopplades in. Berörd personal fick besöka läkarmottagning och butiken var fortsatt stängd till kl 12.00. Vakt beordrades till butiken under resten av dagen.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2019/008293.
Taggar
Back to top button

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker