Köping/Arboga/KungsörTillbud

Strömförande kabel utanför Ullvigymnasiet i Köping

En kabel med ena ändan blottad låg utanför byggprogrammets lokaler på gymnasiet i Köping. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

En morgon upptäckte en i personalen en kabel på marken utanför byggprogrammets lokaler på Ullvigymnasiet i Köping. Kabeln ska ha legat öppen med ändan blottlagd. När personen undersökte närmre och rörde kabeln kortslöt den sig själv så säkringen gick. Ingen personskada ska ha skett vid händelsen.

På en av byggbarackerna på byggården är kabeln fäst på utsidan av baracken. I anslutning till detta finns en stor port som öppnas och stängs för att släppa in och ut fordon till byggården. Den porten ställs enligt anmälan normalt sett upp med en krok som fästs i väggen.

Anmälaren berättar att den som ställt upp dörren antagligen har fäst kroken i kabeln istället för på ordinarie fäste. När vinden tagit tag i porten har kabeln sedan slitits ur kopplingsdosan och blivit liggandes på marken.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2018/067570.
Taggar
Back to top button

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker