Tips/Verktyg

Tipsa Arbetsmiljöverket!

Har du någonsin gått förbi ett bygge, vägarbete eller sett stressen i ögonen på vårdare och tänkt du att du inte kan göra något, men skulle önska? Det går faktiskt. Och vi berättar hur.

Tips om missförhållanden (ej arbetstagare) – Har du kännedom om en arbetsplats där arbetsmiljön inte är bra men där du själv inte arbetar så är det denna kategori du ska välja i kontaktformuläret. Du bör särskilt ange om du vill vara anonym. Det kommer då att beaktas genom en sekretessprövning vid en eventuell förfrågan att ta del av uppgifterna.

Arbetstagares anmälan – För dig som vill anmäla missförhållanden på den arbetsplats där du arbetar. Anmälningarna från arbetstagare omfattas av sekretess enligt 28 kap. 14 § i offentlighets- och sekretesslagstiftningen (OSL). Detta innebär i praktiken att myndigheten, vid en förfrågan från arbetsgivaren eller annan utomstående, endast svarar att de varken kan bekräfta eller dementera om det finns en anmälan om missförhållanden från en arbetstagare.

Så här kan du kontakta Arbetsmiljöverket:

Telefon:
010-730 90 00 (vardagar mellan klockan 08.00 – 16.30)

Myndigheten besvarar dina frågor om arbetsmiljö och ger dig stöd i användningen av deras e-tjänster. Du kan även tipsa Arbetsmiljöverket om missförhållanden på en arbetsplats.

Om du har en allmän arbetsmiljöfråga är du också välkommen att skicka in den via myndighetens kontaktformulär.

Jourtelefon:
08-737 15 55

Endast vardagar efter 16.30 fram till 08.00 samt lördagar och söndagar.

Taggar
Back to top button
Close

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.