ArbetsplatsolyckorVästerås

Vakt och vårdare slagna i ansiktet

En ordningsvakt och vårdare ska ha blivit slagna av en patient i Västerås. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Enligt anmälan var en person aggressiv och hotfull. Beslut togs om omhändertagande, varpå personen blev våldsam och började att slåss. Ordningsvakten och vårdarna försökte hålla fast personen men personen lyckades ändå utdela flera knytnävsslag mot både ordningsvakten och vårdarna. Enligt anmälan träffades ordningsvakten i ansiktet flera gånger. Personen åkte ner på golvet och hölls fast men fortsatte att göra motvärn, hota och spotta. Lite senare (efter utlöst överfallslarm) kom polispatruller till platsen och tog över.

Enligt anmälan skadade sig ingen så pass att det behövdes någon sjukvård. Ordningsvakten kände dock smärta i kindben och haka samt var tillfälligt illamående, hade små rivsår på armar och troligtvis någon sträckning som kändes i magen. Polis tog upp anmälan från vakten om våld och hot mot tjänsteman. Vårdaren gjorde också en anmälan och polis tog vittnesuppgifter från övrig personal.

För den fullständiga handlingen i detta ärende, vänligen maila Arbetsmiljöverket på arbetsmiljoverket@av.se och ange diarienummer: 2018/066316.

Taggar
Back to top button
Close

Adblock upptäckt

Vänligen överväg att stötta oss genom att inaktivera din adblocker.